Brovary Ukraina

Barnby byggs i Ukraina

På den här sidan kommer jag att skriva om barnbyn Brovary som ligger två mil utanför Kiev i Ukraina. Barnbyn är fortfarande under uppbyggnad och består av 13 familjehus där ca 120 barn mellan mellan 2 och 15 år har fått ett nytt hem. Barnbyn drivs av SOS-barnbyar och är helt svenskfinansierad. http://www.sos-barnbyar.se Jag hoppas att någon gång kunna åka dit och själv se verksamheten.
Det som gjorde mig intresserad av att stödja verksamhet typ denna i Ukraina var den resa Eva och jag gjorde tillsammans med nänmndemän ifrån Södertörn till Georgien 2006.  Den maktlöshet jag kände inför alla tiggande gatubarn gjorde att jag bestämde mig för att på något sätt stödja barn som hamnat i denna situation. Tyvärr hittade jag inget lämpligt projekt i Georgien utan valde därför istället att bli projektfadder för barnbyn utanför Kiev.

Inflyttning i barnbyn

Strax före jul  2009 gick de sista tillstånden igenom och det blev klartecken för inflyttning i den nya SOS-Barnbyn i Brovary. Det var ett efterlängtat besked som nådde mammorna och barnen som under det senaste året bott i hyrda lägenheter. Flyttlassen gick på en gång och nu håller nio familjer på att installera sig i den nya byn. Sammanlagt 42 barn har nu fått nya hem i SOS-Barnbyn Brovary.

Den nya barnbyn som ligger strax utanför huvudstaden Kiev består av 13 familjehus med plats för drygt 80 barn mellan 2 och 15 år. Fler barn kommer att flytta in successivt och innan årets slut beräknas byn vara fylld till sin fulla kapacitet. Byn har stått färdig i över ett år nu men på grund av byråkratiskt krångel har de tillstånd som krävs för att påbörja infyttning dröjt. 

Anna - vårt fadderbarn

Sedan oktober 2010 har mitt stöd till barnbyn i Ukraina utvidgats genom att vi nu skaffat oss ett fadderbarn. Anna som är född i september 2008 bor i barnbyn tillsammans med sina tre äldre syskon. Enligt brev ifrån Ukraina älskar Anna att rita och måla.

Senaste kommentarer

25.08 | 10:14

Hej, jag är också en Öhman i rakt nedstigande led (äldste son) men från Gus...

04.06 | 12:44

Spännande läsning, jag härstammar också från Michael Hindersso...

23.05 | 08:30

Hej! Intressant läsning då jag själv härstammar från Michel Hinderson och Eri...

14.03 | 15:52

Hejsan! Jag är lyckligt lottad som bor med köksfönstret mot dammluckorn...