Skidor och vandring i härlig miljö

Renar utanför stugan på Klockarfjället, Vemdalen

Denna sida

På denna sida kommer jag att försöka beskriva mitt liv idag, mina intressen, men också mina tankar inför framtiden. Ovan ser du några bilder ifrån Vemdalen där jag för två år sedan köpte en stuga med plats också för Nina, barn och barnbarn. Stugan ligger på Klockarfjället relativt nära Västliften vid Vemdalsskalet. 

Lite också om min familj och våra vänner. De utgör också en viktig del i mitt liv. Mina intressen såsom egen motion, idrottstävlingar, resande, arbete, det växandet intressen för min släkts historia, kultur, samhällsfrågor, tankar kring livet.

Men också om framtiden. Jag har säkert många härliga år framför mig. Som ung satte jag upp väldigt många mål. Lite färre är det idag, men kanske en bättre förmåga att "fånga dagen". Men jag kommer nog aldrig att helt låta bli att sätta upp mål och ha visioner. Det gäller att hitta en bra balans mellan det privata och arbete. Jag har nästan alltid haft förmånen att arbeta med sådant som engagerar mig och känns meningsfullt. Sådant som jag också hoppas har varit till glädje för andra. Jag vill få fortsätta med det. Arbetsuppgifterna framöver kommer dock säkert vara i huvudsak av ideell karaktär. Och mer tid får jag för det privata. 

Jag är nog i mycket en föreningsmänniska. Både därför att det är roligt, ger mycket av kamratskap men också för meningsfullheten i det ideella arbetet. Jag har engagerat mig i Huddinge innebandy och i de bostadsrättsföreningar där jag har borätter. Jag är också aktiv i Röda Korset och med att hjälpa nyanlända att prata svenska. 

I min framtid måste det dock finnas mycket plats för familjen, inte minst för mina barn och barnbarn, men också för Nina, hennes familj och vänner

Sedan våren 2017 har jag inte arbetat heltid. Efter att först lämnat uppdraget som chef för idrottsförvaltningen och senare som utredare av Stockholms stads möjligheter att att arrangera vinter OS 2026 valde jag i samråd med stadens ledning att sluta min anställning. Därefter har jag haft ett antaI konsultuppdrag. Nu, i november 2019, står jag inför min ordinarie pensionering. Konsultfirman har jag kvar men antalet uppdrag lär bli färre. 

Jag väljer att inte redigera i vad jag skrivit ovan. Tankarna bär fortfarande sin riktighet för mig. Jag är dock nu (maj 2010) på väg mot nya utmaningar. Under några månader kommer jag först att vikariera som stabschef på stadsledningskontoret. Under den tiden kommer jag att kunna avsluta projektet kring Söderort och se till att arbetet integreras i den ordinarie planeringen i staden. Men jag kommer också att få samordna rader av andra uppgifter, vilket känns väldigt spännande. Det kommer säkert att ge mig väldigt mycket kunskap om vad som är på gång i staden i stort.

Den 16 augusti 2010 tillträder jag som t f idrottsdirektör. Jag hoppas på en ordinarie tillsättning efter valet. Det känns som ett jätteroligt, men också viktigt och angeläget uppdrag.  

Välkommen till vår webbsida

Sommaren 2022 väljer jag att avsluta mitt bolag och bli pensionär på heltid. Pandemin gjorde att jag fick färre uppdrag. Däremot ökar engagemanget i föreningslivet. Golfen har fått ett större utrymme i livet. Det ger mig nya vänner, friluftsliv och avkoppling. Men någon särskilt bra spelare är jag inte. 

Senaste kommentarer

25.08 | 10:14

Hej, jag är också en Öhman i rakt nedstigande led (äldste son) men från Gus...

04.06 | 12:44

Spännande läsning, jag härstammar också från Michael Hindersso...

23.05 | 08:30

Hej! Intressant läsning då jag själv härstammar från Michel Hinderson och Eri...

14.03 | 15:52

Hejsan! Jag är lyckligt lottad som bor med köksfönstret mot dammluckorn...